Croatian(HR)English (United Kingdom)German

Grafing, ekologija i ISO certifikati

Grafing, ekologija i ISO certifikati

 

Naša ekološka svijest očituje se u upotrebi suvremene proizvodne tehnologije čiji su negativni učinci na okoliš zanemarivi u odnosu na konvencionalnu izradu tiskovne forme i tiska, te se tako možemo pohvaliti udjelom u očuvanju okoliša.


To su razlozi za investiranje u jedan od najnaprednijih CTP uređaja  Kodak Magnus 400. Bitno je naglasiti da ploča izrađena na CTP uređaju ne zahtjeva kemijsku obradu u razvijačici, već se razvijaju u stroju bez upotrebe dodatnih kemikalija.


Stalnim poboljšavanjem tehnologije, procesa i proizvoda ne samo da ispunjavamo želje i očekivanja kupaca već i sprečavamo onečišćenja, te smanjujemo negativne utjecaje na okoliš na najmanju moguću mjeru poštujući tako zakonske i druge primjenjive zahtjeve.
Veliku važnost pridajemo ekološkoj proizvodnji i zbrinjavanju otpadnog materijala. Sav kemijski i papirnati otpad koji nastaje prilikom proizvodnje naših proizvoda ekološki zbrinjavamo uz pomoć naših partnera.

ISO Certifikati 9001 i 14001

Zbog želje da naši kupci dobiju kvalitetan proizvod što jamči certifikat kvalitete, proizveden uz poštivanje najviših standarda vezanih uz očuvanje okoliša i brige o šumama, odlučili smo implementirati sljedeće certifikate u naš proizvodni proces:

ISO 9001 međunarodna norma koja opisuje sustav upravljanja kvalitetom
Certifikat ISO 9001 dokazuje da je naš sustav upravljanja kvalitetom sukladan zahtjevima iz norme i da je usklađen sa propisima. Certifikat klijentima daje do znanja da tvrtka radi ispunjavanja obveza norme ima implementirane nužne interne procese.

ISO 14001 je međunarodni certifikat koji postavlja zahtjeve za planiranje, uspostavu, primjenu i nadzora  sustava upravljanja okolišem, a  istovremeno daje potrebne smjernice za provedbu istog. Uvođenjem normi ISO 14001 utječe na smanjenje negativnih učinaka na okoliš i rizika od ekoloških incidenata, povećanje sposobnosti brze i učinkovite intervencije te poboljšani ugled i stvaranje povjerenja kod klijenata.

FSC®


FSC® je standard zasnovan na načelima i kriterijima koje uravnoteženo vode brigu o ekonomskim, socijalnim i ekološkim komponentama gospodarenja šumama.
Certifikatom dokazujemo da je drvo kao osnovna sirovina proizvoda nabavljena iz ekološki održivog gospodarenja šumama u skladu sa standardima što znači da su  naši proizvodi napravljeni na način kako je to propisano. Osnovna ideja certifikacije je da će potrošači radije kupiti one proizvode koji potiču iz šuma kojim se gospodari na propisan način, nego proizvode čije porijeklo nije dokazano.

„GRAFING je odabrao FSC® CoC (Chain of Custody) standard i tako prihvatio obvezu obavljanja djelatnosti procesa proizvodnje FSC® 100%, FSC® Mix i FSC® Recycled knjiga, brošura, časopisa, plakata, letaka, naljepnica, blokova, rokovnika, planera, posjetnica, mapa, kalendara, kutija, vrećica i ostalih proizvoda po međunarodnim standardima čiji je osnovni cilj: ekološki odgovorna, društveno korisna i ekonomski održiva proizvodnja.“

 

ISO Certifikati

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Newsletter

TISKARA GRAFING
offset & digital print

 

Olipska 7 / 10000 Zagreb
T: (0)1 618 0 618
F: (0)1 618 9 020
grafing@tiskara-grafing.hr


OIB: 71087077372

 

Go green, keep it on the screen
& think before you print!